• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zwaar gehavende Navarro verlaat Giro, Landa beschuldigt Yates

  Navarro was het grootste slachtoffer van de massale valpartij in de Giro.

  Navarro was het grootste slachtoffer van de massale valpartij in de Giro.

  Naast Tom Dumoulin likt nog een pak renners zijn wonden na de 4e Giro-rit. De Spanjaard Dani Navarro (Katjoesja) was de grootste pechvogel en moet het strijdtoneel verlaten. Simon Yates bezeerde zich aan zijn heup en knie.

  Nervositeit, hectiek, chaos... De wielergoden waren vandaag niet lief voor de Giro-renners. Tom Dumoulin zag zijn roze droom uit elkaar spatten, maar liep geen breuken op bij zijn tuimelperte.

   

  Dani Navarro (Katjoesja) had minder geluk. De Spaanse knecht van Ilnoer Zakarin werd na zijn crash weggebracht naar een ziekenhuis in Rome, waar breuken werden vastgesteld in zijn rechtersleutelbeen en in 3 ribben. Navarro liep ook een klaplong en een hemothorax op. Ook ploegmaten Hollenstein, Koeznetsov en Haller (handblessure) moesten worden opgelapt.

   

  Favoriet Simon Yates smakte ook tegen het asfalt. "Mijn linkerknie en -heup werden geraakt", reageert de Brit van Mitchelton-Scott. "Maar ik ben oké. Het wordt afwachten hoe ik morgen opsta. 's Morgens is het altijd erger, maar de Giro is nog lang."

   

  Mikel Landa wees Yates als de schuldige aan voor de val. "Wat een idioot is die Yates", foeterde de Movistar-renner tegen de Spaanse krant AS.  "Yates rijdt als een gek en brengt me ten val op een rotonde. Door hem verlies ik kostbare tijd."

   

  "Het was niemands fout", reageert Yates. "Iedereen vocht voor zijn plek en op een rotonde schoof een renner voor me onderuit."

  Zorgen om Pozzovivo

  Ook Domenico Pozzovivo kwam gehavend uit de strijd. De Italiaanse pocketklimmer verloor 10'33", Bahrain-Merida volgt zijn situatie op. Madouas, Jon Izagirre, Hirt, Benedetti, Jungels, Knox en Haga kwamen eveneens ten val, maar de schade valt bij allen mee.    

  Simon Yates: "Het was niemands fout"

  Navarro moet de strijd staken