• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Docu VDB: gele Ferrari, dokter Mabuse en die nacht in Madrid

  In de vierde aflevering van de docureeks "VDB. Ik ben god niet" zien we hoe de vedette  Frank Vandenbroucke een eerste keer in aanraking komt met het gerecht en hoe hij hierdoor dieper in de depressie sukkelt. Zijn huwelijk loopt spaak maar hij ontdekt ook nieuwe liefde.

  De fascinatie voor de kleur geel

  Zoals elke week krijg je op onze site een fragment te zien die niet in de documentaire zit. Deze week gaat het over de fascinatie van de jonge Frank voor alles wat geel is: gele truitjes, mutsen, sokken... Die bekoring gaat zelfs zo ver dat hij zich een gele Ferrari aanschaft.

  Wortelen en ajuinen eten en water drinken

  Via Philippe Gaumont komt VDB in contact met Bernard Sainz, aka dokter Mabuse. Vandenbroucke wordt volledig ingepalmd door deze charismatische kwakzalver. Het gaat zelfs zo ver dat hij allerlei vreemde rituelen doet om beter te kunnen koersen. In de voorbereiding naar de klassiekers laat hij Vandenbroucke een dag enkel wortelen en ajuinen eten en water drinken.

  De eerste depressie

  Na zijn eerste aanraking met het gerecht na de zaak Mabuse zinkt Vandenbroucke een eerste keer weg in een zware depressie. Hij voelt zich totaal mislukt. VDB zondert zich meer en meer af en vlucht in een wereld van amfetaminen en slaappillen.

  Een avondje Madrid met Sarah Pinacci

  De avond voor een belangrijke rit in de Vuelta krijgt Frank het lumineuze idee om met zijn kersvers liefje Sarah een avondje door te brengen in Madrid. Probleem is wel dat Madrid op anderhalf uur rijden van het hotel van de ploeg ligt. Met al zijn charme kan hij verzorger Freddy Viaene overtuigen om hem heen en terug te brengen met de wagen. Een memorabele avond waarop hij  Sarah belooft dat hij de volgende dag zal winnen. En zo geschiedde.