• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  AS Roma neemt na dit seizoen afscheid van clublegende De Rossi

  Daniele De Rossi speelde meer dan 600 wedstrijden voor AS Roma.

  Daniele De Rossi speelde meer dan 600 wedstrijden voor AS Roma.

  Twee jaar na het afscheid van de iconische Francesco Totti zwaait AS Roma na het huidige seizoen opnieuw een clublegende uit. Daniele De Rossi, Romein in hart en nieren, verlaat de club waarvoor hij meer dan 600 wedstrijden speelde.

  Daniele De Rossi, een harde maar ook intelligente middenvelder, maakte in 2001 op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor AS Roma in een Champions League-wedstrijd tegen Anderlecht. Sindsdien speelde hij 615 matchen voor de Romeinen, enkel Francesco Totti deed beter.

   

  Met Roma won De Rossi twee keer de Italiaanse beker en één keer de SuperCup. Met Italië veroverde hij in 2006 de wereldtitel. Voor de Squadra Azzurra speelde hij tot nog toe 117 interlands, waarin hij 21 keer scoorde.

   

  Het contract van de inmiddels 35-jarige De Rossi loopt deze zomer af en wordt niet verlengd. "Daniele was 18 jaar lang het kloppende hart van AS Roma. Hij vertegenwoordigde al die jaren de trots van de Romeinse fans op het veld en was een van de beste middenvelders in Europa", zegt voorzitter Jim Pallotta.

   

  "We respecteren dat hij nog wil voortspelen, ook al zal dat niet bij Roma zijn. Komend weekend tegen Parma zal hij voor het laatst het Roma-shirt aantrekken en dat wordt voor ons allemaal een droevig moment. Ik wil Daniele bedanken voor zijn ongelooflijke toewijding. Onze deur zal altijd openstaan voor hem."

   

  Waar De Rossi zelf zijn toekomst ziet, is nog niet bekend. De middenvelder geeft later vandaag een persconferentie. In het verleden gaf hij wel meermaals te kennen dat hij nog ooit in de Major League Soccer wilde voetballen.

  De Rossi (rechts) bij zijn Roma-debuut tegen Anderlecht:

  Roma maakte het nieuws bekend op Twitter: