• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Rossi: "Hoop dat Roma er beter van wordt, want ik ben een fan"

  Daniele De Rossi op de persconferentie over zijn afscheid bij Roma.

  Daniele De Rossi op de persconferentie over zijn afscheid bij Roma.

  Daniele De Rossi neemt na het seizoen afscheid van AS Roma. De club bracht de bijna 36-jarige middenvelder pas maandag op de hoogte dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden. "Ik neem niemand iets kwalijk", sprak een minzame De Rossi op een persconferentie.

  Meer dan 600 wedstrijden heeft Daniele De Rossi op de teller bij AS Roma, maar de levende Roma-legende kreeg pas gisteren te horen dat er voor hem volgend jaar geen plaats meer is in de spelerskern. De club had voor de 117-voudige international een bestuursfunctie in gedachten. De Rossi zelf wil nog voetballen.

   

  "Het klopt dat ik dit allemaal pas sinds gisteren weet. Maar ik ben niet dom: ik word deze zomer 36 en mijn contract loopt af. Als je dan niks hoort, weet je wat dat betekent in de voetbalwereld. Ik had al een tijdje het gevoel dat het zo zou gaan", vertelt De Rossi.

   

  "Mijn laatste contract ondertekende ik 2 jaar geleden, de dag na het afscheid van Totti. Sindsdien is er niet meer over gesproken en dat hoefde voor mij ook niet. Ik wilde de aandacht niet afleiden van het sportieve. Dat heeft voor mij altijd geprimeerd."

  De club heeft dit beslist en ik hoop dat Roma er beter van wordt, want ik ben een supporter.

  Daniele De Rossi

  Roma bood De Rossi een bestuursfunctie aan, waar de middenvelder voor bedankte. "Ik denk dat ik nog belangrijk kan zijn voor de ploeg, ook al speel ik maar een handvol wedstrijden. Ook in de kleedkamer denk ik dat mijn aanwezigheid een invloed heeft. Maar uiteindelijk is het de club die beslist en ik hoop dat Roma er beter van wordt, want ik ben een supporter."

   

  "Ik neem niemand iets kwalijk, alleen vind ik het jammer dat we hierover pas zo laat gesproken hebben. Mijn toekomst? Na het seizoen neem ik een poosje vakantie om daarover na te denken. Ik heb nog niet met andere clubs gesproken. Die bestuursfunctie? Als ik in het bestuur zat, had ik mijn contract nog verlengd", besloot De Rossi met een knipoog.

  Alle Roma-spelers kwamen naar de persconferentie: