• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  6.000 supporters tekenen petitie voor vrijspraak Mechelen en Waasland-Beveren

  De supporters van KV Mechelen houden hun hart vast.

  De supporters van KV Mechelen en Waasland-Beveren nemen het heft in eigen handen. Via een petitie vragen ze aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de clubs buiten schot te houden bij de bestraffing van het matchfixingdossier.

  KV Mechelen werd samen met Waasland-Beveren en dertien andere beklaagden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep gedaagd in het matchfixingschandaal. Zaterdag gaat het tuchtdossier van start met de pleidooien van de vijf tussenkomende partijen en de beklaagde spelersmakelaars.

   

  KV Mechelen-supporter Remko Horemans vraagt aan de KBVB om enkel de betrokken invididuen te bestraffen. "Als er wedstrijdvervalsing plaatsgevonden heeft, laat dan de individuen die ervoor verantwoordelijk zijn daarvoor opdraaien. Maar straf de clubs KV Mechelen, Waasland-Beveren, hun supporters, hun spelers, hun trainers en de bonafide bestuurders niet", klinkt het in een petitie, die al 6.000 keer werd ondertekend.

   

  KV Mechelen heeft ondertussen zijn hoop gevestigd op zijn zaak voor een Brusselse kortgedingrechter. De club vindt dat ze niet genoeg tijd kreeg om haar verdediging op te bouwen en dat de bond zich baseert op een onvolledig dossier.

   

  "Als de procedure moet worden uitgesteld en er wordt beslist dat KV Mechelen nog 1 of 2 maanden moet krijgen om haar verdediging op te bouwen, dan zij we voorbij 30 juni en kunnen we geen kalender opstellen", vreest Peter Vandenbempt.