• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Als dit al deklassering is, zal jury nog veel werk hebben de komende dagen"

  Elia Viviani

  Het gezicht van Elia Viviani stond op onweer na het nieuws over zijn deklassering.

  Verbijstering alom na de deklassering in de Giro, vooral dan in het kamp van Deceuninck-Quick Step. "Dit geeft stof tot nadenken", zegt ploegleider Rik Van Slycke.

  Van Slycke: "Jury zit daar in cabine naar tv te kijken"

  Bij Deceuninck-Quick Step hadden ze de champagne al uit de koelboxen gehaald, maar die konden er snel weer in. Het nieuws dat de jury de zege uit Elia Viviani's handen had genomen, viel hen koud op het dak.

   

  "De jury zit daar in de cabine naar tv te kijken, maar als ze dit al een deklassering waard vinden, zullen ze de komende dagen nog veel werk hebben", zegt Rik Van Slycke.

   

  "We hadden een plan uitgestippeld en dat is nagenoeg perfect uitgevoerd. Uiteindelijk kwam dan de verlossing met die zege. Maar ik denk niet dat de jury nu nog zal terugkrabbelen. Dit geeft in ieder geval stof tot nadenken."

  Bekijk hier waarom Viviani gedeklasseerd werd

  Jury-voorzitter Swinkels: "Viviani hield zich niet aan zijn rechte lijn"

  "De jury heeft beslist dat Viviani gedeklasseerd wordt omdat hij zich in de finale sprint niet houdt aan zijn rechte lijn", zegt jury-voorzitter Martijn Swinkels.

   

  "Viviani is daarna bij ons gekomen met een ploegleider, omdat hij graag de tv-beelden wou zien. We hebben onze beslissing toegelicht aan Viviani, maar hij was uiteraard niet akkoord. Ik kan me dat ook voorstellen als renner."

   

  "Viviani was boos en teleurgesteld. Maar hij heeft zich wel 100 procent correct gedragen tegenover ons."

  Ritwinnaar Gaviria: "Ik ben ontgoocheld, Viviani is de winnaar"

  Door de deklassering topt Fernando Gaviria vandaag de daguitslag. Maar de Colombiaan voelde zichzelf niet de winnaar. "Ik was vandaag de 2e snelste sprinter", reageerde Gaviria, vorig jaar ploegmakker van Viviani.

   

  "De ritwinnaar is Viviani. Hij is een goede gast en een sterke sprinter. Elia probeert zich altijd correct te gedragen in de sprint. Ik ben ontgoocheld voor hem. Hij is een goede vriend en de winnaar van de 3e rit in de Giro."

  Ook Renaat kan geen reactie losweken bij boze Viviani