• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Oerknal Kompany verkozen tot Goal van Seizoen in Engeland

  Bernardo Silva en Vincent Kompany

  Vincent Kompany heeft net een prachtdoelpunt gemaakt.

  De kijkers en de analisten van het voetbalprogramma Match of the Day hebben het werelddoelpunt van Vincent Kompany uitgeroepen tot Goal van het Seizoen in Engeland. Met een fenomenale knal bezorgde hij Manchester City de zege tegen Leicester (en de titel in de Premier League).

  Het BBC-programma Match of the Day gaat al sinds het seizoen 1970-1971 op zoek naar de Goal van het Seizoen. Voor de eerste keer wint een Belgische voetballer.

   

  Vincent Kompany (33) vuurde vorige week een kanonskogel af tegen Leicester City die heerlijk in de winkelhaak verdween. De oerknal zorgde voor een enorme vreugde-explosie in de tribunes. Het doelpunt leverde niet alleen de zege op (1-0), maar uiteindelijk ook de titel in de Premier League.

   

  De knal van Vincent Kompany kreeg de voorkeur op die van Crystal Palace-speler Andros Townsend. De nummer 10 joeg in december een afvallende bal in een keer in de winkelhaak, nota bene tegen Manchester City.

   

  "Die goal bekoort me omdat hij zo moeilijk te trappen is", legt oud-aanvaller Ian Wright uit in Match of the Day, "maar toen kwam die trap van Vincent Kompany."

   

  "En die was erg belangrijk voor het kampioenschap", vult collega Alan Shearer aan. "Net daarom wint hij", hakt presentator Gary Lineker de knoop door.

  Nummer 1: de knal van Kompany (Manchester City)

  Nummer 2: de volley van Townsend (Crystal Palace)

  Nummer 3: Ramsey rondt heerlijke aanval van Arsenal af