• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Peter Vandenbempt: "Hiep, hiep, hoera voor de VAR"

  scheidsrechter kijkt naar scherm

  Scheidsrechter Björn Kuipers moet in de Champions League beslissen over een penalty.

  Peter Vandenbempt is en blijft een liefhebber van de videoreferee. "Met het systeem is niets mis", stelt hij op onze Facebookpagina. "En de spanning vind ik soms ongelooflijk."

  Vanmiddag heeft u op onze Facebookpagina uw vragen kunnen afvuren op onze voetbalcommentator Peter Vandenbempt. Zijn antwoorden leest u hieronder.

   

  Michiel Laureys: "Is Club Brugge zondag kampioen?" 
  Peter Vandenbempt: "Op dit moment denk ik dat niet. Voorlopig zet ik mijn geld toch op Racing Genk. Die hebben dit seizoen een uitstekend parcours gelopen en na de schaarse nederlagen hebben ze zich altijd goed hersteld."

   

  "Na 8 speeldagen in de play-offs heeft Genk ook maar 1 punt ingeleverd op Club Brugge. En ik denk niet dat ze nu 3 punten gaan laten liggen in 2 matchen. Zeker niet tegen Anderlecht en Standard, niet meteen de sterkste ploegen in Play-off I."

   

  Thomas Roegiers: "Heeft Anderlecht zijn tweede adem gevonden?"
  Peter Vandenbempt: "Dat heb ik toch niet gemerkt in de match tegen Antwerp. Onder coach Belhocine staat het team wel beter. In dat opzicht is Anderlecht er dus wel lichtjes op vooruitgegaan. Ook in de thuiswedstrijd tegen Standard zag ik een goeie spirit. Maar als je Verschaeren wegdenkt, blijft het een drama aan de bal."

   

  Jordy Celine: "Wipt AA Gent nog naar de 5e plaats?"
  Peter Vandenbempt: "Die kans bestaat. Qua punten hebben ze het niet goed gedaan, maar wat voetbalkwaliteit betreft, hebben ze in de play-offs wel veel beter gepresteerd dan Anderlecht. Alleen konden ze hun speloverwicht niet belonen met doelpunten. Tegen Standard lukte dat wel. Als dat zich doorzet, zijn ze favoriet voor de 5e plaats."

   

  Ralf Celen: "Is de VAR een meerwaarde of een extra bron van ergernis?"
  Peter Vandenbempt: "Ik ben en blijf een voorstander van de videoreferee, maar dan moeten die taken wel goed uitgevoerd worden. Als de VAR niet ziet of niet kan zien wat hij moet zien niet natuurlijk."

   

  "Als ze op het einde van de play-offs een balans opmaken, zal die ook ongelooflijk positief zijn. Al kan ik voorstellen dat Club Brugge daar anders over denkt. Met het systeem is alleszins niets mis. Het zijn de mensen achter de knoppen die kunnen falen."

   

  "De spanning die zo'n interventie van de VAR met zich meebrengt, vind ik trouwens ongelooflijk. Dat geeft een extra pigment aan een wedstrijd. Kijk maar naar PSG - Manchester United in de Champions League. Dat was pure dramatiek. Op zo'n moment zou ik graag in het hoofd van de scheidsrechter kijken. Daarom: hiep, hiep, hoera voor de VAR."

   

  Bjorn De Borger: "Moest de scheidsrechter fluiten voor een fout van Wesley?
  Peter Vandenbempt: "Neen. Omdat Aidoo al aan Wesley hing. En in de beweging werd hij geraakt. Wat me ook opviel, is dat Aidoo anderhalve seconde nodig had om pijn te voelen. De ingooi ging wel onterecht naar Club, maar dat was halverwege de eigen speelhelft."

   

  Duncan Bartholomeeusen: "Is Antwerp best of the rest?"

  Peter Vandenbempt: "Er zijn soms wedstrijden waarin ik het niet eens ben met hun speelstijl, maar over het hele seizoen hebben ze de 3e plaats zeker verdiend. Ook in de play-offs doen ze het prima."

   

  "En niemand kan iets inbrengen tegen Europees voetbal op de Bosuil. Behalve die van Beerschot misschien (lacht)."

   

  Bekijk de volledige uitzending met Peter Vandenbempt (mogelijk moet u inloggen op Facebook):