• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vandenbempt: "Ik hou er rekening mee dat er volgend seizoen 18 teams in 1A kunnen spelen"

  Op het einde van de week wordt de zaak KV Mechelen-Waasland Beveren opgestart bij de voetbalbond en de burgerlijke rechtbanken. Maar wat als de rechter in kort geding KV Mechelen gelijk geeft?

  KV Mechelen wil dat de tuchtprocedure van de bond naar mogelijke wedstrijdvervalsing wordt uitgesteld. De club vindt dat ze niet genoeg tijd kreeg om haar verdediging op te bouwen en dat de bond zich baseert op een onvolledig dossier.

   

  "Stel nu dat de rechter in kort geding KV Mechelen gelijk geeft en dat de procedure bij de bond moet stopgezet of opgeschort worden, dan zitten we op de een of andere manier vast", zegt Peter Vandenbempt in Extra Time.

   

  "Wat moet er dan gebeuren? Als de procedure moet worden uitgesteld en er wordt beslist dat KV Mechelen nog 1 of 2 maanden moet krijgen om haar verdediging op te bouwen, dan zij we voorbij 30 juni en kunnen we geen kalender opstellen."

   

  "Dus ik denk dat er dan maar één mogelijkheid is: iedereen in de hoogste klasse. Dus Lokeren, KV Mechelen, Beerschot Wilrijk en Waasland-Beveren allemaal in 1A. Ik hou rekening met dat scenario. Dan zouden er 18 teams in 1A spelen en 6 in 1B."

  Bekijk het fragment uit Extra Time