• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  ADO verpest het afscheid van Van Persie van het profvoetbal

  Van Persie en zijn kroost.

  Robin van Persie heeft met een nederlaag afscheid genomen als profvoetballer. De 35-jarige Rotterdammer moest met Feyenoord in de eigen Kuip buigen voor ADO Den Haag: 0-2. Zo eindigde de laatste wedstrijd van Van Persie in mineur.

  Van Persie kreeg in de extra tijd een publiekswissel. De spelers van beide clubs vormden een erehaag voor de aanvoerder van Feyenoord, dat als nummer 3 van de Eredivisie al een tijdje zeker was van Europees voetbal.     

   

  De 35-jarige Rotterdammer genoot met volle teugen van de ceremonie. "Mijn doel was om jullie blij te maken", zei Van Persie tegen de supporters van Feyenoord. "Hopelijk is dat gelukt. Ik heb echt genoten, bedankt daarvoor."     

   

  De topschutter aller tijden van Oranje (50 doelpunten in 102 interlands) ontving uit handen van oud-bondscoach Marco van Basten een gouden schaal, als cadeautje van de KNVB.

   

  "Robin heeft ons elke week verwend, een stukje magie houdt nu op. Dat is spijtig en jammer. We hebben met z'n allen enorm van hem genoten", zei Van Basten, die Van Persie in 2005 liet debuteren in de nationale ploeg.

   

  Klik op deze link om de ceremonie voor Van Persie te bekijken. U komt terecht op de website van Feyenoord, dat een fimpje van bijna een uur publiceerde.

  Ook einde voor Van Bronckhorst

  Het "Legioen" nam in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet alleen afscheid van Van Persie, maar ook van trainer Giovanni van Bronckhorst. Na vier jaar en vijf prijzen gaat de trainer die Feyenoord in 2017 de eerste landstitel in 18 jaar bezorgde op zoek naar een andere uitdaging.


  Van Bronckhorst zit woensdag in Limburg tegen Fortuna Sittard voor het laatst op de bank. Van Persie slaat de trip naar Sittard over.

  Tweets:

  Van Persie als NOS-analist?

  Statistieken van Van Persie: