• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pechvogel De Bie loopt breuken en kneuzingen op na aanrijding op training

  De Bie heeft nog niet veel plezier beleefd dit seizoen.

  De Bie heeft nog niet veel plezier beleefd dit seizoen.

  2019 is voorlopig niet het jaar van Sean De Bie (Roompot-Charles). Na een mislukt voorjaar door rugproblemen werd onze 27-jarige landgenoot op trainingsstage in Italië aangereden. 

  "Sean De Bie is maandagochtend frontaal aangereden door een personenauto tijdens een trainingsrit in Italië", meldt zijn team Roompot-Charles. "Hij werd na het ongeval met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Brescia."

   

  "Hij was steeds bij bewustzijn. In het ziekenhuis werd het volgende vastgesteld: meerdere ribfracturen, een sternumfractuur, een long- en miltkneuzing."

   

  "Hij zou op korte termijn gerepatrieerd kunnen worden naar België. Sean was maar net in Italië toegekomen voor een tiendaagse trainingsstage. Wij wensen hem een spoedig herstel toe."

   

  Voor De Bie is het een nieuwe tegenslag dit seizoen. Sinds Nokere Koerse reed hij niet meer in competitie omdat hij last had van zijn rug. Het probleem zelf is verholpen en De Bie verheugde zich op een comeback deze maand. Maar de aanrijding in Italië gooit dus roet in het eten.

  Een update door zijn team Roompot-Charles