• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Het moment is aangebroken om Hazards beslissing te respecteren"

  Eden Hazard krijgt een liefkozende aai over zijn hoofd.

  Wat brengt de toekomst voor Eden Hazard? Alleen hijzelf weet het. Bij Chelsea kruisen ze hun vingers, maar stiekem hebben ze in Londen de hoop opgegeven dat de Rode Duivel er ook volgend seizoen speelt.

  Met een 0-0 tegen Leicester en de 3e plaats in de eindafrekening zou er voor Eden Hazard wel eens stilaan een einde kunnen komen aan zijn verblijf bij Chelsea. De Europa League-finale tegen Arsenal wordt mogelijk zijn laatste kunstje in het blauwe shirt van de Londenaren.

   

  Al weken, zelfs maanden, gonst van het van de geruchten dat Hazard komende zomer zijn tent zal opslaan in Madrid, waar hij bij het Real van Zinédine Zidane het mooie weer zou gaan maken.

   

  "Ntauurlijk hoop ik - net als de fans van Chelsea - dat Hazard bij ons blijft, maar ik weet niet waar zijn toekomst ligt", zei Chelsea-trainer Sarri na afloop van de laatste competitiewedstrijd.

   

  "Eden heeft 7 jaar lang het beste van zichzelf voor deze club gegeven en is in die tijd een van de beste twee of drie spelers ter wereld geworden. Dus is het moment aangebroken dat we zijn beslissing respecteren."

   

  Hazard gaf - zowat op hetzelfde moment - aan dat hij de knoop doorgehakt heeft. "Ik heb beslist, maar mijn toekomst hangt niet alleen van mezelf af", zei Hazard ietwat geheimzinnig.

   

  Volgens de Engelse pers is Real Madrid bereid om 100 miljoen pond (zo'n 116 miljoen euro) op tafel te leggen voor de 28-jarige Hazard. Ter info: Hazard heeft bij Chelsea nog een contract tot juni 2020.

  Tweets: