• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pauwels Sauzen-Bingoal: "Willen beste team in veldritland worden"

  Jurgen Mettepenningen heeft vandaag zijn nieuw veldritteam voorgesteld. Marlux-Bingoal en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice smelten samen tot 1 grote ploeg. "Van der Poel is ongenaakbaar. Maar Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout kunnen het niveau van Wout van Aert en Toon Aerts benaderen", zegt Mettepenningen.

  Mettepenningen: "In de breedte hebben we een heel sterk team"

  De nieuwe ploeg zal door het leven gaan als Pauwels Sauzen-Bingoal. "De sponsors en de renners van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice worden opgenomen in mijn huidig team Marlux-Bingoal", legt Jurgen Mettepenningen uit.

   

  "De eerste gesprekken vonden plaats in oktober. Ik vond dat we iets meer gewicht in de schaal zouden kunnen leggen door Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck samen te krijgen in 1 team. Dat zijn 2 jongens met heel veel potentieel, die volgens mij het niveau kunnen benaderen van Wout van Aert en Toon Aerts. Mathieu van der Poel is ongenaakbaar."

   

  "In de breedte zullen we een heel sterk team hebben. Naast Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout beschikken we ook over Eli Iserbyt, Daan Soete, Jens Adams, Dieter Vanthourenhout en Diether Sweeck."

   

  "We hebben de ambitie om op termijn het beste team te worden. Als dat volgend seizoen nog niet lukt, dan zullen we er alles aan doen om dat de komende jaren te doen lukken door eventueel nog transfers te doen. Maar mijn vertrouwen is heel groot dat het wel zal lukken met deze renners."

  Bekijk het interview met Jurgen Mettepenningen

  Over Betsema: "Veel hoop op een goede afloop"

  Ook de vrouwenploeg van Pauwels Sauzen-Bingoal is op papier sterk in de breedte. "Met Loes Sels, Denise Betsema, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns hebben we ook bij de vrouwen een sterk team", zegt Mettepenningen.

   

  Denise Betsema testte eind januari positief op anabole steroïden. Zal de Nederlandse volgend jaar wel aan boord zijn bij Pauwels Sauzen-Bingoal?

   

  "Er is nog te veel onduidelijkheid om een goede mening te hebben over Betsema", zegt Mettepenningen. "Betsema was afgelopen seizoen voor ons een belangrijke vrouw in het veld. Ik heb veel goede hoop op een goede afloop. Ik zal haar blijven steunen zolang haar schuld niet 100 procent bewezen is. Als Betsema wel schuldig is, volgt haar ontslag."

   

  De nieuwe ploeg telt liefst 22 renners en 6 ploegleiders. "Onze kern is nu heel groot. Op termijn zullen er zeker verschuivingen komen. Maar we willen alle contracten eerst respecteren."

  Laurens Sweeck: "Goed dat we nu 2 kopmannen hebben"

  Michael Vanthourenhout: "Hopelijk zijn we iets beter dan Telenet-Fidea"