• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Serry: "Het was vandaag echt levensgevaarlijk in de Giro"

  In het kamp van Deceuninck-Quick Step was het achteraf vloeken na de deklassering van Elia Viviani. Ploegmaat Pieter Serry reed de finale dan weer met de bibber in zijn benen. "Ik zat met een ei in mijn broek", vertelt onze landgenoot aan Renaat Schotte.

  In de Giro luidde de hele dag het waaieralarm, wat voor een pak nervositeit zorgde in het peloton. "Het was echt levensgevaarlijk", reageert Pieter Serry. "In de laatste 100
  kilometer was het nervositeit troef."

   

  "Op 35 kilometer van de streep werd gevraagd om als ploeg voorin post te vatten in het peloton. Maar ik zat voortdurend ingesloten, waardoor ik een gevaarlijk manoeuvre moest doen om op te schuiven."

   

  "In de afdaling van de Poggio L'Apparita (op 35 km van de streep) zat ik met een ei in mijn broek. Ik dacht: “Wat zit ik hier te doen?” Gelukkig ben ik niet gevallen."

   

  "Het is me uiteindelijk toch gelukt om op 5 kilometer van het einde kopwerk te verrichten in het peloton. Ik heb 2 kilometer hard kunnen rijden in dienst van Viviani (die als eerste over de streep kwam, maar gediskwalificeerd werd)."

  Serry: "In afdaling zat ik met een ei in mijn broek"