• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne verrast zichzelf: "Nog veel gespeeld met 5 blessures in een seizoen"

  Kevin De Bruyne

  Voor het tweede jaar op een rij glundert Kevin De Bruyne met de Premier League-trofee.

  Kevin De Bruyne heeft dit seizoen de ene blessure na de andere moeten overwinnen. De Rode Duivel is dan ook maar wat blij met de Premier League-titel. "Een hele eer, want vorige maand dacht ik al aan vakantie", reageert hij.

  Manchester City kroonde zich gisteren opnieuw tot landskampioen. "Twee op een rij is speciaal", reageert Kevin De Bruyne op de website van zijn club. "En dat na een zomer waarin anderhalve ploeg de Wereldbeker speelde. We begonnen het seizoen meteen met de Supercup, daarna wonnen we de Ligabeker en nu opnieuw de Premier League. Dat is ongelooflijk."

   

  "Nu gaan we even genieten, maar we moeten ons ook op komende zaterdag focussen. Dan kunnen we iets bijzonders klaarspelen", weet De Bruyne, die het over de bekerfinale tegen Watford heeft.

   

  De Rode Duivel heeft dit seizoen vaak in de lappenmand gelegen. "Daarom was dit voor mij persoonlijk een seizoen met hoogtes en laagtes. Ik vind het een eer om mee de titel te kunnen vieren, want toen ik me vorige maand weer blesseerde, was ik niet te genieten. Ik dacht al aan vakantie."

   

  "Toch heb ik meer dan 20 matchen kunnen spelen dit seizoen. Best verrassend, want ik was bijna het hele seizoen geblesseerd", besluit De Bruyne, die in een jaar onder meer een knie-, een spier- en een dijbeenblessure overwon.