• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Spektakel in NBA: buzzer beater levert Toronto plaats in halve finales op

  Kawhi Leonard

  Kawhi Leonard maakt het verschil in game 7.

  De Toronto Raptors hebben zich vannacht als laatste geplaatst voor de halve finales in de Amerikaanse basketbalcompetitie. En dat deden de Canadezen op de valreep. Kawhi Leonard maakte het verschil in de slotseconde.

  Toronto won in het 7e en laatste duel met 92-90 van Philadelphia. Kawhi Leonard was met 41 punten dé figuur van de avond bij de thuisploeg.

   

  De 27-jarige All Star besliste de wedstrijd met een onwaarschijnlijke "buzzer beater". De bal botste liefst vier keer op de ring alvorens hij in de ring viel. Leonard schonk de Raptors daarmee de zege én de kwalificatie voor de finale van de Eastern Conference in de NBA.

   

  De Canadezen nemen het voor een plaats in de grote NBA-finale op tegen Milwaukee. De Bucks, de nummer 1 uit de reguliere competitie, klopten in hun tweede ronde Boston met 4-1.

   

  In de Western Conference wordt Portland in de finale de uitdager van titelverdediger Golden State. De Trail Blazers trokken zondag in het zevende duel tegen Denver met 96-100 aan het langste eind.

  Kijk en geniet van de buzzer beater in Toronto:

  Kawhi Leonard gaat de geschiedenisboeken van de NBA in. Voor de allereerste keer beslist een buzzer beater game 7 in de play-offs.