• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kittel is niet de enige met motivatieproblemen: Moser stopt definitief

  Moreno won in 2013 de Strade Bianche.

  Moreno won in 2013 de Strade Bianche.

  Moreno Moser heeft in La Gazzetta dello Sport zijn afscheid van de wielerwereld aangekondigd. De 28-jarige Italiaan vindt geen motivatie meer om voort te koersen. "Ik ben steeds een winnaar geweest, maar de laatste jaren worden de moeilijke momenten steeds talrijker."

  Dit jaar maakte de Italiaan via Astana de overstap naar het Italiaanse Nippo–Vini Fantini–Faizanè, maar ook daar lukte het niet om zijn carrière te herlanceren. "Ik voel mij niet meer competitief. Ik ben steeds een winnaar geweest, maar de laatste jaren worden de moeilijke momenten steeds talrijker", zegt Moser.

   

  "Ik heb geen fysieke kwaaltjes of last van een virus, zo is gebleken uit talrijke testen. De situatie is gewoon wat ze is. Als ik niet meer in staat ben om kwaliteit te leveren, dan stop ik er liever mee", besluit de Italiaan.

   

  Moser begon zijn profcarrière in 2012 bij Liquigas-Cannondale en boekte daar meteen enkele veelbelovende successen. In zijn eerste jaar won hij 4 ritten en mocht hij de eindzege in de Ronde van Polen op zijn naam schrijven. 2013 begon ook goed met winst in de Strade Bianche, maar nadien lukte het hem niet meer om die lijn door te trekken.

   

  Onlangs laste ook Marcel Kittel om vergelijkbare reden een carrièrestop in.