• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brys in discussie met STVV-fan: "Dan moet je maar naar Eupen gaan kijken"

  " "

  Marc Brys dient een klagende STVV-fan van antwoord.

  Geen voetbal zonder supporters. Zij maken mee het spelletje. En dat kan alle richtingen uitgaan. Getuige het voorbije voetbalweekend: klagen, steunen, rouwen, vieren. Wij zetten enkele opvallende acties van supporters op een rijtje.

  Brys gaat in discussie met klagende STVV-fan: "Ga dan naar Eupen kijken"

  STVV kon voor een 4e keer op een rij niet winnen (2-2 tegen Eupen) en zo lijkt het naast de groepswinst én het barrageduel voor een Europees ticket te grijpen. Na de match in een leeg Stayen hoort coach Marc Brys nog een fan in de tribune klagen. De STVV-coach gaat prompt in gesprek: "Hebben we geen goed seizoen gekend? Wij verdienen respect. En als je beter voetbal wil zien, ga dan naar Eupen kijken", klinkt het ironisch. 

  Supporters van Club zorgen voor kolkend Jan Breydel

  Dé match met de meeste belangen afgelopen weekend was Club-Genk. "De sfeer was indrukwekkend. Club mobiliseerde alles en iedereen om zijn laatste troefkaart op de tafel te gooien", verwoordde radiocommentator Peter Vandenbempt het.

  Genk krijgt inworp van ref na belabberde inworp van Vormer, Club-fans niet akkoord

  Het is eigen aan supporters dat ze opkomen voor hun eigen ploeg. De beslissingen van de ref worden vaak ook door de eigen bril bekeken en dan zinnen die de fans niet altijd. Vormer werpt belabberd in door een gladde bal, maar beseft dat hij zelf in de fout ging.

  Ondertussen in Genk: hoe beleven de fans de topper op groot scherm?

  Antwerp-fans zorgen voor pakkend eerbetoon aan Julie Van Espen

  Op het moment dat de stille mars door Antwerpen trok om Julie Van Espen te gedenken en een betere aanpak te vragen tegen seksueel geweld, deden ook de supporters van Antwerp hun duit in het zakje in de match tegen Anderlecht. Ze hadden een spandoek "Rust zacht Julie" gemaakt, deden mee aan de minuut stilte voor de match en applaudisseerden een minuut lang in de 23e minuut (de leeftijd van Julie), waarna ze "You'll Never Walk Alone" inzetten.

  Ook de fans van Waasland-Beveren applaudisseren en zingen voor Julie

  Kortrijk-supporters verkneukelen zich in 5e derbyzege dit seizoen

  Zulte Waregem beleeft een rotseizoen, terwijl Kortrijk de finale van Play-off II speelt. Zaterdag stonden de 2 buren voor de 5e keer al dit seizoen tegenover elkaar. 5 keer won Kortrijk, de kelk moest tot de bodem leeg met de 0-5. Na 2 competitienederlagen en de bekeruitschakeling ging Zulte Waregem ook in Play-off II tweemaal onderuit. Daar past maar 1 woord voor: "Derbyheersers".

  In Luik: lof voor Jean-Mi, aansporing voor spelers

  Zo goed Play-off I begonnen was voor Standard (9 op 12), zo slecht verging het hen daarna (0 op 12). Tegen AA Gent eisten de fans in de tribunes beterschap met een spandoek: "Nog 3 matchen om het seizoen te redden. Bougez vos couilles". Zedig vertaald betekent dit": Schiet in actie!" Dat hielp echter niet. Standard verloor in de extra tijd (2-3) en is 4e in Play-off I.

  Supporters omarmen de mannen van de streek. Die verbindt hen. Jean-Michel Saive - geboren in Luik - kreeg vlak voor de aftrap in de middenstip een staande ovatie van de fans. "Jean-Mi, Jean-Mi", rolde er van de tribunes voor de voormalige nummer 1 van de wereld in het tafeltennis, die vorige week stopte.   

  Supporters durven zelf al eens mee te doen

  Sommige fans - gelukkig een absolute minderheid - zetten graag zelf eens een stapje op het gras. De fan die even het veld opliep in Antwerp-Anderlecht,  bleef daar evenwel niet lang staan. Hij liet zich ter hoogte van de middenlijn gewillig wegleiden door 2 stewards.

  Anderen genieten liever van het zonnetje, zoals deze Beerschot Wilrijk-fan