• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Grasshoppers Zürich degradeert: Woeste fans eisen de truitjes van de spelers

  De fans van Grasshoppers dwongen de spelers hun truitjes af te geven, omdat ze die niet waardig zijn.

  Grasshoppers Zürich is een traditieclub in Zwitserland. De club heeft een barslecht seizoen achter de rug en zal voor de 1e keer in 70 jaar degraderen uit de Super League. Daar kon de harde supporterskern niet om lachen.

  De clubkleuren niet waardig

  De ploeg uit Zürich moest dit weekend naar middenmoter Luzern. Grasshoppers ging ook daar volledig de mist in. Bij een 4-0-achterstand hadden de fans er genoeg van.

  De achterban van de club dreigde het veld te bestormen. Zo ver kwam het niet, maar de harde kern dwong de spelers van Grasshoppers hun truitjes af te geven omdat ze de shirts niet waard zijn. De spelers volgden de bevelen op en gaven één voor één hun truitje aan de fans.

   

  De scheidsrechter moest de wedstrijd stilleggen. Het was al de 2e wedstrijd in 6 weken van Grasshoppers die onderbroken werd door de wedstrijdleiding.

  1e degradatie in 70 jaar

  Met nog drie speeldagen voor de boeg is Grasshoppers al zeker van degradatie. Het staat laatste en kon slechts 24 punten halen in de vorige 32 wedstrijden. De nederlaag tegen Luzern is de 19e van het seizoen. 


  Het is de 1e keer in 70 jaar dat de club uit Zürich degradeert uit de eerste afdeling in Zwitserland. Grasshoppers heeft 19 Zwitserse bekers gewonnen en werd 27 keer kampioen in de Super League.

   

  Julien Ngoy speelt op huurbasis bij Grasshoppers. De 21-jarige Belg werd door Stoke City uitgeleend aan de Zwitserse club. De aanvaller scoorde 4 doelpunten in 20 wedstrijden. Ngoy keert op het einde van het seizoen terug naar Stoke.

  De jonge Rode Duivel Julien Ngoy werd door Stoke City uitgeleend aan Grasshoppers.