• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Zo reageren de Genk-fans in Genk op de nederlaag in Brugge

  Een volgepakt Stadsplein in Genk.

  Met een zege in Brugge had RC Genk zondagavond de titel kunnen vieren. Maar Club stak een stokje voor het Limburgse feestje, tot grote ontgoocheling van duizenden Genk-fans die de match op het Genkse Stadsplein bekeken. 

  Een vroege voorsprong deed de supporters van Genk dromen van een 4e landstitel, maar Club Brugge wilde het spelletje niet meespelen. De ploeg van Ivan Leko scoorde na de rust in een kwartier tijd 3 keer en effende zo het pad voor een 3-2-overwinning.

   

  De verslagenheid bij Genk was voelbaar, maar toch is er geen paniek. Het geloof in de titel blijft intact, ook op het Stadsplein, waar duizenden aanhangers samengetroept waren om de match op een groot scherm te bekijken.

   

  "Beste supporters, jullie zijn schitterende supporters! Bedankt voor jullie komst. Wij zijn er bijna en we zullen er komen!", sprak de publieksmenner met dienst na de 3-2.

  Reactie van de fans na de 5 goals:

  Martine: "We hebben nog 2 kansen"

  Michael: "Domper? Verliezen op Club kan"

  Nick: "Jammer, maar het zal wel goedkomen"

  Kurt: "Feestje wordt alleen maar uitgesteld"