• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goed nieuws voor Verstappen-fans: F1 keert terug naar Zandvoort

  In 2018 verwende Max Verstappen de fans al een keertje tijdens een evenement op Zandvoort.

  In 2018 verwende Max Verstappen de fans al een keertje tijdens een evenement op Zandvoort.

  Vijfendertig jaar na de laatste Grote Prijs van Nederland keert het Formule 1-circus vanaf volgend seizoen terug op de kalender. De Grand Prix op het circuit van Zandvoort zal wellicht plaatsvinden in het weekend van 8-10 mei.

  De terugkeer van de Formule 1 naar Nederland komt niet uit de lucht gevallen. Liberty Media, de eigenaar van de F1, maakte de interesse voor een Nederlandse GP al een tijdje geleden kenbaar.

   

  Volgens de BBC is de deal intussen in kannen en kruiken en wordt het nieuws dinsdag officieel bekendgemaakt. "Ik zeg vooraf niets over aankondigingen. We zullen het aankondigen als we het aankondigen op dinsdag", zegt F1-baas Chase Carey ietwat cryptisch aan de BBC.

   

  Zandvoort wordt het tweede nieuwe circuit op de kalender volgend seizoen. Eerder werd al een stratenrace in de Vietnamese hoofdstad Hanoi bekendgemaakt. Mogelijk verdwijnen er ook enkele GP's van de kalender. De organisatoren van de GP's van Groot-Brittanië, Italië, Mexico en Spanje hebben nog geen overeenkomst voor volgend seizoen.

   

  Voor de Nederlandse F1-fans is de terugkeer naar Zandvoort wel heuglijk nieuws. De knappe prestaties van Max Verstappen hebben de interesse in Formule 1 danig aangewakkerd bij onze noorderburen. De verwachting is dan ook dat het Verstappen-effect voor een volledig uitverkochte GP van Nederland zal zorgen.

  Niki Lauda won in 1985 in Zandvoort de laatste GP van Nederland.

  Niki Lauda won in 1985 in Zandvoort de laatste GP van Nederland.