• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Britse kampioen Connor Swift zet stapje hogerop naar Greipel en co

  Connor Swift wordt ploeggenoot van André Greipel en Warren Barguil.

  Connor Swift wordt ploeggenoot van André Greipel en Warren Barguil.

  Het Britse wielertalent Connor Swift trekt van het continentale Madison Genesis naar het procontinentale Arkéa-Samsic. Daar zal hij ondere anderen André Greipel en Warren Barguil vergezellen. Morgen staat Swift al aan de start van de Vierdaagse van Duinkerke.

  "Dat ik naar deze mooie ploeg mag en kan koersen voor Greipel is echt iets groots. Ik kijk echt uit naar mijn eerste wedstrijd met Arkéa-Samsic", zegt Swift. 

   

  "Ik wil mijn oude ploeg Madison Genesis bedanken om me in de loop van het seizoen te laten vertrekken", voegt hij eraan toe. Swift werpt ook al een blik op de Vierdaagse in Duinkerke. "De harde koers op een golvend parcours in Frankrijk is op mijn lijf geschreven. Het zal mij helpen bij mijn ontwikkeling als renner en ik zal veel kunnen opsteken van mijn meer ervaren ploegmaats", besluit hij.

   

  De 23-jarige Swift kwam in 2017 bij Madison Genesis terecht en mocht een jaar later zegevieren in het Britse kampioenschap wielrennen op de weg. Dit jaar reed hij nog mooie top 10-plaatsen bij elkaar in de Ronde van Romandië en in de Ronde van Yorkshire.