• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brighton geeft trainer Chris Hughton zijn C4: "Het is tijd voor verandering"

  Chris Hughton mag zijn spullen pakken bij Brighton & Hove Albion.

  Brighton & Hove Albion heeft zijn trainer Chris Hughton met onmiddellijke ingang ontslagen. De club heeft een heel seizoen gevochten tegen de degradatie, waardoor voorzitter Tony Bloom zich genoodzaakt voelde Hughton de laan uit te sturen.

  De tijd van Chris Hughton bij Brighton zit er na 4,5 jaar op. De 60-jarige Ier moet na een teleurstellend seizoen vertrekken.

   

  "Onze recente prestaties in de Premier League hebben onze status als club op het hoogste niveau in gevaar gebracht. Het is door die gedachte dat ik de moeilijke beslissing heb genomen om Hughton te laten gaan", communiceert voorzitter Tony Bloom.

  Na 37 jaar opnieuw in Premier League

  Volgens Bloom, die ook eigenaar is van de Belgische 1B-club Union, heeft Hughton een grote impact gehad op de spelers en de club zelf. "Chris heeft uitstekend werk geleverd over de jaren heen. Eerst heeft hij de club gestabiliseerd, dan de play-offs gehaald in zijn 1e volledige seizoen."

   

  Brighton heeft 37 jaar moeten wachten op Premier League-voetbal en daar zorgde Hughton voor. "De belangrijkste prestatie was de promotie naar de Premier League", vindt Bloom, die ook de medewerkers van Hughton ontslaat.


  "Maar nu is de tijd aangebroken om wat zaken te veranderen. We zijn al begonnen met een grondige zoektocht naar een nieuwe coach", besluit de voorzitter.

  Brighton kon City niet van de titel houden

  Brighton was zondag op de slotspeeldag een maatje te klein voor de machtsvertoning van Manchester City. Ex-doelman van Club Brugge Matt Ryan werd getorpedeerd door de aanvalslinie van Pep Guardiola. Hughton en zijn manschappen verloren in eigen huis met zware cijfers van de kersverse landskampioen (1-4).

   

  Brighton kon in 38 wedstrijden maar 9 keer winnen en verloor 20 keer. De club uit Zuid-Engeland eindigt maar net boven de degradatiezone op de 17e plaats, een slechter resultaat dan in hun eerste seizoen in de Premier League. Brighton komt dit seizoen dus met de schrik vrij. 

  Tweet van de club: