• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Robben denkt niet aan stoppen: "Ik heb opties binnen en buiten Europa, China zie ik niet zitten"

  Arjen Robben wil blijven voetballen na Bayern München.

  Arjen Robben wil nog 4 of 5 jaar voetballen. De Nederlander heeft wel geen zin om net als dit seizoen maandenlang buiten strijd te zijn door verschillende blessures. "Eigenlijk wil ik echt nog graag door."

  De 35-jarige Nederlander kwam vorig weekend nog eens in actie voor Bayern München. Na 5 maanden afwezigheid door blessures maakte Arjen Robben nog eens minuten bij de Rekordmeister. "Wat belangrijk is, is dat ik niet opnieuw 5 maanden buiten strijd ben in een seizoen."

   

  "Ik werd soms wanhopig. Twee of drie keer stond ik voor een rentree in de ploeg, maar steeds ging het weer niet door. Dan had ik weer een terugslag. Het was een moeilijke periode voor mij", vertelt Robben.

  Toekomstplannen?

  Het is nog onduidelijk wat de plannen zijn voor volgend seizoen. "Ik heb opties binnen en buiten Europa, China zie ik niet zitten. Ik heb mijn hele carrière voor de titel gespeeld, dus heb ik geen zin om naar een ploeg te gaan die in de middenmoot speelt", besluit de Nederlandse international.

  Van 98 naar 100 doelpunten?

  Robben speelde vorig weekend zijn 200e wedstrijd in de Bundesliga en kan in de laatste wedstrijd van het seizoen de kaap van 100 doelpunten in de Bundesliga bereiken. De Nederlander moet dan wel 2 keer scoren tegen Eintracht Frankfurt.

   

  Robben neemt na 10 jaar in München afscheid van de club. Volgende week kan de aanvaller voor de 7e keer op een rij kampioen worden in de Bundesliga.