• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Iraans nieuwsagentschap: "Wilmots is kandidaat-bondscoach"

  Volgens het Iraanse nieuwsagentschap Tasnim is Marc Wilmots kandidaat-bondscoach in Iran. Wilmots zit sinds zijn vertrek als bondscoach van Ivoorkust in november 2017 zonder werk.

  Iran is op zoek naar een nieuwe bondscoach sinds het vertrek van Carlos Queiroz, die bondscoach van Iran was sinds 2011 en met het land twee keer op het WK speelde. Op de Asian Cup speelde Iran begin dit jaar nog in de halve finales. Daarna kondigde Queiroz zijn afscheid aan. Hij wou een nieuwe uitdaging.

   

  Volgens nieuwsagentschap Tasnim is Wilmots een van de kandidaten om Queiroz op te volgen. Andere kandidaten op de lijst zouden Dick Advocaat, Herve Renard en Bert van Marwijk zijn, maar RTBF meent te weten dat de onderhandelingen met Wilmots in een finale fase zitten.

   

  Volgens RTBF was de ex-Rode Duivel wel niet de eerste keuze. Julen Lopetegui, Hervé Renard en Dick Advocaat waren eerder al benaderd.