• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Virgil van Dijk: heer en meester in de Premier League

  Virgil van Dijk leidde zijn manschappen al naar de finale van de Champions League eerder deze week.

  Virgil van Dijk is verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland. De Nederlander van Liverpool kreeg de meeste stemmen van de supporters. Van Dijk is de eerste verdediger sinds Vincent Kompany (2012) die de trofee krijgt.

  Virgil van Dijk is door de fans, de kapiteins van de 20 Premier League-ploegen en een groep experten verkozen tot Speler van het Jaar. 

   

  De 27-jarige verdediger van Liverpool won ook al de trofee voor Speler van het Jaar van de Professional Footballers' Association (PFA) en rijft dus nog een prijs binnen.

   

  De andere genomineerden waren Eden Hazard (Chelsea), Mohamed Salah (Liverpool), Sadio Mané (Liverpool), Raheem Sterling (Manchester City), Sergio Agüero (Manchester City) en Bernardo Silva (Manchester City).

   

  Van Dijk moet vandaag zijn team leiden tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in de Premier League tegen Wolverhampton met Leander Dendoncker. Het lot van Liverpool hangt af van de prestatie die Manchester City vandaag neerzet. In het klassement leidt City met 1 punt voorsprong op de Champions League-finalist.