• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel wint ook de slotrit van de BeMC-vierdaagse

  62 kilometer doorjassen in de bossen rond La Roche

  Na overwinningen in de proloog en de eerste twee etappes, heeft Mathieu van der Poel ook de laatste etappe van de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) gewonnen. Volgende week gaat hij de strijd aan met Nino Schurter in Albstadt.

  De wedstrijd vond plaats in La Roche-en-Ardenne en was 62 km lang.  De wereldkampioen veldrijden, die ook het eindklassement binnenhaalde, klopte zijn landgenoot Hans Becking en de Belg Wout Alleman op de meet.

   

  De 24-jarige Van der Poel bereidt zich nu verder voor op de eerste manche van het WK mountainbike dat plaatsvindt op 19 mei in Albstadt. U kunt de wedstrijden bij de mannen én de vrouwen bij ons met livestream volgen.

  De koplopers tonen hoe je een Ardennenklim aanpakt:

  Het eindklassement

  In het eindklassement heeft Van der Poel bijna 5 minuten voorsprong op Hans Becking en 28 minuten op Frans Claes. De Leuvenaar werd in de laatste rit op 5 kilometer van de finish genekt door materiaalpech.