• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Valérie Barthelemy haalt 1e podium in wereldbekermanche triatlon

  Valérie Barthelemy wordt 3e op de wereldbekermanche triatlon in het Chinese Chengdu.

  Valérie Barthelemy heeft haar 1e podiumplek gehaald op een ITU World Cup-manche. De Belgisch-Amerikaanse triatlete kwam als 3e over de finishlijn in de A-finale bij de vrouwen.

  Olympische Spelen in zicht

  De 28-jarige Barthelemy zette gisteren al een puike prestatie neer met een 2e plek in de halve finales. Ze trok die lijn door naar de finale waarin ze 3e werd. Die 3e plaats bezorgt de Belgisch-Amerikaanse-atlete heel wat punten op de olympische rangschikking. 

   

  Valérie Barthelemy stond op de laatste plaats van die rangschikking voor de Olympische Spelen, maar door haar prestatie dit weekend zal ze zeker wat plaatsen stijgen. De spelen van Tokio komen dus een heel stuk dichterbij voor de triatlete uit Luik.

  Pittige eindstrijd

  Barthelemy zat de hele wedstrijd vooraan. Ze deed haar deel van het werk in een selecte kopgroep tijdens het fietsen en begon ook sterk aan het lopen. Het Duitse talent Laura Lindemann liet de tegenstand ruim achter zich. Lindemann zette Barthelemy op 17 seconden en verdiende de overwinning. Het werd nog een stevige sprint voor de tweede plaats, die de Belgische maar nipt verloor. De Amerikaanse Renée Tomlin finishte 1 seconde voor onze landgenote.

  Barthelemy kon de Amerikaanse Renée Tomlin niet meer inhalen