• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roeiduo Brys/Van Zandweghe opent Wereldbeker met goud

  Niels Van Zandweghe en Tim Brys

  Niels Van Zandweghe (l) en Tim Brys (r) moeten even bekomen van hun knappe inspanning.

  Voor het eerst in 18 jaar heeft een Belgische dubbeltwee een Wereldbekerwedstrijd gewonnen. Tim Brys en Niels Van Zandweghe vormden vanochtend het sterkste duo op het Bulgaarse water.

  Tim Brys en Niels Van Zandweghe gingen gecontroleerd van start in Plovdiv, het decor voor de eerste Wereldbekermanche van het seizoen. In de eerste wedstrijdhelft lag de Belgische lichte dubbeltwee in 3e positie.

   

  Aan de 1.000 meter gingen Brys en Van Zandweghe de Chinezen en de Oostenrijkers voorbij. Het Belgische duo won uiteindelijk met een bootlengte, in 6'40"40. Polen werd tweede, Portugal derde.

   

  Met een zege in de Wereldbeker herhalen Brys en Van Zandweghe het kunstje van Smulders en Hendrickx. Zij wonnen 18 jaar geleden de Wereldbekerwedstrijd in New Jersey (VS).

  Ook skiffeur Pierre De Loof heeft prima gespresteerd in Bulgarije. De zoon van vice-olympisch kampioen Pierre-Marie De Loof (1984) roeide in zijn allereerste A-finale naar de 4e stek. Met 7'40"45 finishte hij bovendien met een persoonlijk record.

  Brys/Van Zandweghe: "Dit geeft ons zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen"