• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neuville na crash: "Het was een harde schok, maar we hebben het overleefd"

  De auto van Thierry Neuville is er erg aan toe, Neuville zelf gelukkig niet.

  Thierry Neuville zal vandaag niet meer van start gaan in de Rally van Chili. Na een zware crash in de 2e rit is zijn auto te zwaar beschadigd om nog deel te nemen. 

  De Belgische rallyrijder Thierry Neuville moet de strijd staken in de rally van Chili. De 30-jarige maakte een fout en ging meermaals overkop. Neuville en co-piloot Nicolas Gilsoul kwamen er zonder zware blessures van af.

   

  "Het ging om een flauwe bocht en die heb ik iets te optimistisch ingeschat", verduidelijkte Neuville, die de pers te woord stond op krukken. "Het was een harde schok in de auto, meerdere schokken eigenlijk, maar we hebben het overleefd. Mijn corijder en ik zijn allebei onderzocht in het ziekenhuis en zijn gezond verklaard."

   

  De Rally van Chili is de 6e manche in het WRC-kampioenschap. Er staan vandaag 4 chronoritten op het programma. Thierry Neuville, die voor Hyundai rijdt, loopt heel wat punten mis door zijn slipper.

   

  De Est Ott Tänak (Toyota) blijft aan de leiding in Chili, voor Sébastien Ogier (Citroën). De Fransman kan vanavond de WK-leiding overnemen van Neuville.

  Bekijk de reactie van Neuville:

  Beelden van de zware crash: