• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Guardiola en Kompany: "Moeilijkste en meest bevredigende titel ooit"

  De razendspannende Engelse titelstrijd heeft zondag zijn ontknoping gekregen, op de allerlaatste speeldag. Een enorme last viel van de schouders van trainer Pep Guardiola.

  De lichaamstaal van Pep Guardiola sprak al enkele weken boekdelen. De Spaanse oefenmeester oogde nerveus, omdat hij wist dat een misstap zijn team de titel zou kosten. Maar met een 1-4-overwinning in Brighton was het broodje van City gebakken.

   

  "Dit is met voorsprong de moeilijkste titel uit mijn carrière", zei Guardiola na de driepunter bij Brighton. "We moeten Liverpool feliciteren en "bedanken" omdat ze ons zo gepusht hebben en gedwongen hebben om ons niveau op te krikken."

   

  "Over twee seizoenen 198 punten pakken, dat is ongelooflijk. We hebben 14 matchen op rij moeten winnen voor deze titel. We wisten al drie maanden dat we geen punten mochten laten liggen. We hebben niet 1 speler die met 50 goals het verschil maakt. We moeten het als team doen. Ik herinner me bijvoorbeeld dat Danilo ons heeft geholpen toen Walker wat minder was. Dat is het geheim."

   

  Op het trainerspalmares van Pep Guardiola staan ondertussen drie Spaanse, drie Duitse en twee Engelse landstitels. "Volgend seizoen zal het nog moeilijker worden, maar wij zullen ook zelf nog sterker zijn. Twee titels op rij winnen in een competitie met zoveel ongelooflijke trainers en spelers, waar iedereen zoveel geld investeert, toont dat wij echt, echt goed waren. Dat is de realiteit."

  We hebben niet 1 speler die met 50 goals het verschil maakt. We moeten het als team doen.

  Kompany: "Meest bevredigende titel ooit"

  Wie anders dan Vincent Kompany mocht gisteren de trofee de lucht insteken. Kompany is dé leider van City en scoorde in de vorige match nog een heel belangrijke goal tegen Leicester City.

   

  "Dit was de moeilijkste en meest bevredigende titel in de Premier League", zegt Kompany.

   

  "Liverpool was uitzonderlijk goed dit seizoen en verdient het eigenlijk niet om tweede te worden, maar dat maakt me nog gelukkiger. De tegenstander was zo goed, maar met onze rug tegen de muur zijn we overeind gebleven."

   

  "Winnen in eigen stadion tegen Liverpool heeft het verschil gemaakt. Zodra we bovenaan stonden, konden we op kop blijven. Ik ben zo trots op de jongens."

   

  Voor de microfoon van Play Sports voegde hij daar iets aan toe over zijn toekomst: "Volgend seizoen? Dat gaan we de komende weken bespreken. Dit is familie en dat zal altijd zo blijven. Maar we zullen wel zien na de FA Cup-finale."

  Mooi statistiekje voor Kompany:

  Ook Kevin De Bruyne feestte mee: