• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Léopold houdt Beerschot van de landstitel in het hockey

  De spelers van Léopold triomferen met de trofee voor de Belgische landskampioen.

  Léopold heeft zich voor de 28e keer tot landskampioen hockey gekroond, de eerste keer in 14 jaar. Het team uit Ukkel klopte Beerschot in een finale tussen twee traditieclubs. Na de 2-2 in de heenmatch won Léopold de return met 3-4.

  Beerschot kwam vanmiddag op voorsprong in de terugmatch. Na doelpunten van Carson (Beerschot) en Verdussen (Léopold) maakte Verhoeven er tegen de gang van het spel 2-1 van voor de club uit Antwerpen.

   

  Russel, op strafcorner, Lewis Eaton en opnieuw Russel bezorgden Léopold een ruime voorsprong. Carson milderde nadien tot 4-3.

   

  Voor Léopold is het de 28e landstitel. Het voorlaatste kampioenschap van de Brusselse club dateert al van 2005. Voor Beerschot is het nog veel langer geleden. De Antwerpenaren werden voor het laatst landskampioen in 1944.

   

  Léopold-coach Robin Geens weet hoe zijn team de titel pakte: "Wij waren fysiek sterker. Dat gaf de doorslag."

   

  Lees ook: Geen winnaar in eerste finalematch tussen Léopold en Beerschot

  Eerder op de dag won Herakles de troostfinale tegen titelverdediger Dragons. De confrontatie om de 3e plaats draaide uit op shoot-outs. Die waren met 5-3 voor Herakles, dat volgend seizoen samen met Léopold en Beerschot de Euro Hockey League mag spelen.