• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kassandra Missipo van AA Gent is beste speelster in Belgische competitie

  Kassandra Missipo heeft vandaag in het Thermae Palace Hotel in Oostende de Sparkle ontvangen. Die trofee bekroont de beste voetbalster in de Super League. De 21-jarige middenveldster won het voorbije seizoen met AA Gent de beker.

  Voor de 5e keer deelde een jury van afgevaardigden van alle Super League-clubs én enkele specialisten van het Belgische vrouwenvoetbal de prijzen voor vrouwen uit. Missipo volgde op het palmares Laura De Neve (Anderlecht) op.

   

  De Red Flame had de concurrentie van 5 andere genomineerden: Justin Blave (Standard), Lore Huys (KSK Heist), Riete Loos (Genk), Laura Deloose (Anderlecht) en Annaëlle Iard (OHL).

   

  Lisa Lichtfus (Standard) kreeg de trofee van beste doelvrouw, Elena Dhont, ploegmate van Missipo bij Gent, die van beste belofte. Elle Van Kerkhoven (Anderlecht) werd voor het 2e jaar op een rij gelauwerd als topschutter.

   

  Begin dit jaar kreeg Tessa Wullaert, die met Manchester City vorig weekend de FA Cup won, voor de 2e keer in haar carrière de Gouden Schoen. Die trofee bekroont de beste Belgische in binnen- en buitenland.