• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jacques Borlée: "We hebben vandaag een beetje getoverd"

  De vreugde bij de Belgische vrouwen was groot.

  De vreugde bij de Belgische vrouwen was groot.

  De balans is positief voor de Belgische afslossingsploegen na de World Relays in Yokohoma. Zowel de mannen, de vrouwen als het gemengde team pakten in Japan een ticket voor het WK atletiek later dit jaar. Coach Jacques Borlée was dan ook een tevreden man.

  "Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn we naar Japan getrokken, zoals de Rode Duivels naar het WK zouden gaan zonder Eden Hazard. Cynthia Bolingo en Kevin Borlée waren er niet en heel de ploeg stijgt dan boven zichzelf uit. Met Cynthia en Kevin zouden we nog onwaarschijnlijkere wonderen verricht hebben. De Cheetahs waren buitengewoon en Jonathan Sacoor heeft zich opgeofferd door 2 wedstrijden na mekaar te lopen", zwaai Jacques Borlée met lof.

   

  "Dat alle drie de teams zich plaatsen voor het WK doet deugd voor de Belgische atletiek. We hebben mooie perspectieven voor de toekomst in Doha. Dit creëert enthousiasme bij de atleten."

   

  "We hebben vandaag een beetje getoverd. Die bronzen medaille met de Tornados is echt een grote stunt. Een feestje? Ik denk het niet, want we vertreken om 5.15u 's ochtends. Het seizoen start en we hebben zin om te presteren. Over 10 à 15 dagen zijn de competities al aan de gang."