• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Debusschere over Kittel: "Marcel was niet in goede doen en worstelde met zichzelf"

  Jens Debusschere spreekt over Kittel en de Tour.

  Ook Jens Debusschere is verrast dat Marcel Kittel de ploeg plots verlaat. "Niemand had verwacht dat hij zijn contract zou verbreken", reageert de Belgische renner, die bijna zeker is van deelname aan de Tour de France.

  "Dacht dat hij maand vrij zou nemen"

  Het nieuws dat Marcel Kittel zijn contract beëindigde bij Katjoesja-Alpecin sloeg in als een bom. "Ook voor ons was zijn vertrek een verrassing", reageert (ex-)ploegmaat Jens Debusschere. "We wisten dat Marcel niet in goede doen was en met zichzelf worstelde, maar dat hij zijn contract zou verbreken had niemand verwacht."

   

  "Het is natuurlijk jammer voor hem, maar ook voor de ploeg die nu een kopman verliest. We dachten dat hij een maand vrij zou nemen en dan opnieuw zou opbouwen, maar Marcel was gewoon niet goed. Dat zagen we in de Scheldeprijs en andere koersen. Hij voelde zich moe en kwam amper aan trainen toe en dan wordt het moeilijk natuurlijk."

   

  Lees ook: Marcel Kittel verlaat Katjoesja-Alpecin

  Marcel Kittel en Jens Debusschere waren slechts een paar maanden collega bij de Zwitserse wielerploeg, Katjoesja-Alpecin.

  "De Tour? Normaal gezien wel"

  Jens Debusschere (29) rijdt dit seizoen de Ronde van Californië en niet de Giro. De Ronde van Californië start vanavond in Sacramento. Later op het jaar staat de Belgische sprinter misschien ook aan de start van de Tour.

   

  "Normaal gezien wel", licht Debusschere toe. "De ploeg heeft toch aangegeven dat ze mij graag in de ploeg willen voor de Tour. Er is wel nog geen 100 procent zekerheid."

   

  Debusschere reed zijn laatste Tour in 2016, maar viel in de 14e etappe en liep een breuk in zijn schouderblad op. Het zou voor Debusschere een speciale Tour de France zijn. "Zeker met de start in Brussel. Ik ga alleszins hard mijn best doen om de selectie te halen."

   Ik ga alleszins hard mijn best doen om de Tourselectie te halen.

  Jens Debusschere