• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vergne breekt Formule E-vloek met tweede zege, Vandoorne pakt 2 punten

  Jean-Eric Vergne boekte als eerste een tweede zege dit seizoen.

  Jean-Eric Vergne heeft de ePrix in Monaco gewonnen. De Fransman is de eerste die er dit seizoen in slaagt om een tweede overwinning te boeken en springt naar de leidersplek. Stoffel Vandoorne (11e) leek naast de WK-punten te grijpen, maar profiteert van straffen voor Da Costa en Abt

  Oliver Rowland (Nissan) had op het nauwe circuit van Monaco de snelste tijd neergezet tijdens de superpole, maar de Brit moest drie plaatsen achteruit op het startgrid omdat hij een crash had veroorzaakt in de vorige race in Rome.

   

  Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) kreeg de pole zo in de schoot geworpen en nam het cadeautje gretig aan. Voor eigen publiek verzilverde de Fransman zijn polepositie, al kwam  Roland nog aandringen in het slot. Felipe Massa pakte de derde plek, goed voor zijn eerste podiumplek in de Formule E.

   

  In de eerste acht races van het seizoen kwam er steeds een andere winnaar uit de bus, maar Vergne kon na zijn zege in China de vloek breken in Monaco. Met nog vier races op het programma springt hij naar de leiding, voor Andre Lotterer.

   

  Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) had moeite tijdens de kwalificaties en moest vrede nemen met een tiende startplek. Onze landgenoot had lang zicht op minstens één WK-punt, maar viel nog terug naar de elfde plek. Jérôme D'Ambrosio (Mahindra Racing) eindigde dertiende.

   

  Maar Vandoorne mocht uiteindelijk toch nog 2 WK-punten bijschrijven. De Portugees Antonio Félix da Costa werd gediskwalificeerd omdat hij het toegelaten vermogen had overschreden in de laatste twee rondes. Daniel Abt kreeg dan weer een tijdstraf van 33 seconden voor een botsing. Vandoorne schuift zo op naar de 9e plek in de uitslag.