• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sagan wil voorjaar doorspoelen in Ronde van Californië: "Ik voel geen druk"

  Peter Sagan is de recordhouder met 16 etappezeges in de Ronde van Californië.

  Peter Sagan staat na een ontgoochelend voorjaar met slechts één zege achter zijn naam. Daar hoopt hij in de Ronde van Californië verandering in te brengen. "Ik maak me geen illusies over het eindklassement, maar ik hoop wel een rit te winnen", stelt de drievoudige wereldkampioen.

  "Opbouwen naar het tweede deel"

  Vanavond laat gaat in Sacramento de Ronde van Californië van start. Peter Sagan is recordhouder in de Amerikaanse rittenkoers. Hij pakte maar liefst 16 etappezeges in de Amerikaanse rittenkoers, "en dat zou ik dit jaar graag opnieuw doen", zei de Slovaak op de persconferentie.

   

  Maar Sagan kende geen al te best voorjaar: de drievoudige wereldkampioen won slechts één rit in de Tour Down Under en moest vooral vrede nemen met ereplaatsen. In het Vlaamse voorjaar kon hij niet echt zijn stempel drukken, ziekte speelde hem parten in Milaan-Sanremo en in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl moest hij opgeven.

   

  "Dat eerste deel van het seizoen ligt nu achter mij. Nu bouw ik op naar het tweede deel", zei Sagan. "De resultaten vertellen niet alles. Ik was vrij zwak na mijn ziekteperiode en zodra ik me beter voelde, begon ik meteen te koersen. Dat deed me niet echt goed. Aan de andere kant, ik speelde wel mee voor de zege in de Ronde en Roubaix of reed toch tenminste mee vooraan."

  Ik was vrij zwak na mijn ziekteperiode en zodra ik me beter voelde, begon ik meteen te koersen. Dat deed me niet echt goed.

  Peter Sagan

  Sagan: "Ik voel geen druk"

  Peter Sagan zet zijn zegezoektocht voort in de Ronde van Californië. "Ik koers hier graag in Amerika: het weer is hier goed, de wegen zijn goed, het past in mijn koersschema en hierna doe ik nog een trainingsstage. Ik ben hier gewoon graag en hoop opnieuw een rit te winnen", vertelt hij.

   

  In 2015 won Sagan in Californië het algemeen klassement. "Maar dat was een
  andere tijd, een ander parcours", gaat hij voort. "Dit jaar wordt het heel lastig. Er staat veel klimwerk op het programma en in 2015 won ik vooral dankzij de bonificatieseconden."

   

  "Ik maak me nu geen illusies over dat eindklassement. Een rit winnen zou al mooi zijn, maar ik voel geen druk."