• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts: "Lastig om met goed gevoel toch op bijna een minuut gezet te worden"

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts komt niet verder dan de 20e plaats.

  Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts heeft niet kunnen schitteren in de korte openingstijdrit in de Giro. Hij verloor 53 seconden op winnaar Primoz Roglic. "Ik merk dat ik meer getraind ben op lange inspanningen."

  "Dat Roglic hier favoriet was, dat wisten we. Maar dat het verschil zo groot zou zijn, had ik zeker niet verwacht", zei Campenaerts niet lang na zijn aankomst. "Op zich rijd ik wel snel omhoog, maar ik merk dat ik nu getraind ben op een lange inspanning na dat uurrecord."

   

  "Ik reed een beetje hetzelfde tempo dat ik vorig jaar op het WK op die klim reed. Maar daar was het 5 kilometer, hier 2 kilometer. Ik heb na die trainingen voor het uurrecord niet die versnelling die Roglic wel heeft om van beneden tot boven voluit te kunnen knallen. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ook niet dat ik bijna een minuut trager zou zijn."

   

  Victor Campenaerts werd uiteindelijk 20e, op 53 seconden van topfavoriet Primoz Roglic. "Hij is super", vertelt de werelduurrecordhouder over zijn voormalige ploegmaat.

   

  "Ik hoop voor hem dat hij het kan aanhouden tot de laatste week. Ik vind dat een fantastische renner. Ik volg zijn carrière op de voet en hij zet ieder jaar stappen. Hij is de beste klimmer en beste tijdrijder van de wereld op dit moment."

   

  En nu? "De komende dagen zal het rijden voor Ewan zijn. Ik ga niet eindeloos op kop rijden, maar ik zal wel mijn steentje bijdragen. Hopelijk kunnen we zo met het team overwinningen pakken."

   

  "En dan is er die tweede tijdrit. Tegen dan zullen Roglic en Dumoulin nog niet geleden hebben, maar hopelijk tegen die laatste wel. Die zal me normaal iets beter liggen. Vandaag was het gevoel op zich ook wel goed, maar dan is het zeker lastig om op bijna een minuut gereden te worden."