• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pochettino dreigt weer met vertrek: "Geen nieuw hoofdstuk zonder plan"

  Mauricio Pochettino.

  T1 Pochettino geeft zijn bazen een veeg uit de pan.

  Tottenham plaatste zich deze week dan wel voor de finale van de Champions League, echt rustig lijkt het toch niet bij de finalist. Coach Mauricio Pochettino heeft in de Britse pers nog eens flink uitgehaald naar de clubleiding.

  Mauricio Pochettino zinspeelde eerder deze week al op zijn afscheid bij Tottenham. De T1 had het toen over een exit bij eventuele Champions League-winst en de Argentijn deed er in de Engelse media vandaag nog een schepje bovenop. De beperkte financiële middelen lijken stilaan een doorn in het oog van de coach.

   

  "Ik ben niet bereid om een nieuw hoofdstuk aan te snijden zonder plan, zonder idee, zonder openheid, zonder aan onze fans te kunnen zeggen wat onze doelen zijn", klinkt het.

   

  Pochettino heeft nog een contract voor 4 seizoenen, maar de voorbije twee transferperiodes spendeerde Tottenham geen cent. "We weten dat we op een andere manier moeten werken. Dat betekent niet dat we meer of minder geld moeten uitgeven."

   

  Tottenham heeft zijn intrek genomen in zijn nieuwe thuishaven, maar betaalt daar dus een prijs voor, aldus Pochettino. "Wie denkt dat we elk seizoen de Champions League-finale zullen spelen en kunnen concurreren met Liverpool, City en United door op dezelfde manier te werken als de voorbije jaren, is zeer naïef. Als je hetzelfde verwacht als bij City of Liverpool, geef me dan andere middelen om mee te werken."