Handbalgrootheid Sasja zakt uit BENE-League, Hasselt overleeft

  Initia Hasselt komt ook volgend seizoen uit in de BENE-League.

  Initia Hasselt heeft zich na een thriller van formaat verzekerd van een jaartje langer in de BENE-League handbal. De overlevingskansen van de Limburgers hingen aan een zijden draadje in de play-downs, maar ze wonnen de beslissende wedstrijd tegen Sasja, dat veroordeeld wordt tot de degradatie.

  Met Sasja en Hasselt in de play-downs was er één zekerheid: de BENE-League zou een handbalgrootheid verliezen. Sasja was de eerste winnaar van de BENE-League en kroonde zich vanaf 2006 drie keer op rij tot kampioen. Hasselt heeft dan weer 13 titels en 11 bekers op zijn palmares staan.

   

  Voor de start van de play-downs stuurde Hasselt zijn Nederlandse coach Joop Fiege de laan uit. Het Limburgse schip zonder kapitein leek stuurloos: de eerste twee duels werden gewonnen door Sasja, Hasselt stond op de rand van de afgrond.

   

  Maar Hasselt rechtte de rug en onder leiding van Bart Köhlen, goed voor 18 goals in 120 minuten degradatiehandbal, werd een beslissende wedstrijd uit de brand gesleept. Sasja liet de kans liggen om zich voor eigen publiek te verzekeren van het behoud.

   

  Hasselt zette uiteindelijk het cruciale vijfde duel naar zijn hand met 26-24 en veroordeelt Sasja tot de degradatie. De club uit Antwerpen moet volgend seizoen in 1e nationale aan de slag.

  "Geen enkele ploeg verdiende het om te zakken"

  • Bruno Willems (voorzitter Hasselt): "Het was een zeer spannend vijfluik. We hadden niet verwacht dat we zo zouden moeten knokken, maar uiteindelijk winnen we. Ik denk dat we in het begin te zenuwachtig waren. Dit was een stevige les, maar je kan dit niet voorspellen. Het is heel jammer dat Sasja moet zakken, zuur."
  • Kevin Jacobs (boegbeeld Sasja): "Het is heel pijnlijk dat ik op deze manier afscheid moet nemen. We hebben bewezen dat we er echt voor wilden gaan, alleen lieten we het afweten in de afwerking. Niemand verdient het om te zakken, want het zijn twee ploegen met een enorme traditie in het handbal. We gaan er volgend jaar hard aan werken om terug te keren."