Petralia moet Europese titel duatlon aan Nederlandse ex-renner laten

  Jan Petralia heeft zilver veroverd op het EK powerman duatlon in Denemarken. De Belg was iets meer dan een halve minuut trager dan de Nederlandse winnaar Daan De Groot.

  Ex-wereldkampioen Seppe Odeyn was er niet bij in Denemarken en dus moest Jan Petralia de Belgische eer verdedigen op de lange afstand. Na het eerste looponderdeel zag het er goed uit voor de Belg, maar in het fietsonderdeel botste het hele pak op de snelheid van Daan De Groot.

   

  De Nederlandse ex-renner zette iedereen op een ruime afstand. Hij begon met een bonus van 1'25" op Petralia aan de afsluitende 10 kilometer lopen. Een achterstand die onze landgenoot niet meer kon rechtzetten. Hij won nog wel twee plaatsen maar strandde op 36 seconden van De Groot op plaats twee.

   

  Het brons was voor de Spanjaard Gonzalo Fuentes. Sven Vandenbroucke, de 2e Belg aan de start, werd 12e.