• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bottas dendert voort in Spanje, geen beterschap bij Ferrari

  " "

  Er stond geen maat op de Finse WK-leider in Barcelona.

  Valtteri Bottas (Mercedes) vertrekt morgen vanaf poleposition in de Grote Prijs F1 van Spanje. De Finse WK-leider was duidelijk de snelste bij de kwalificaties in Barcelona. Ploegmaat Lewis Hamilton vergezelt hem op de eerste rij, Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc konden zich nooit echt mengen in de debatten. 

  Ferrari had in de eerste Europese GP van het seizoen een inhaalbeweging in gedachten dankzij een upgrade, maar de aanpassing van de motor heeft voorlopig geen impact op de resultaten. Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc moesten vrede nemen met een plek op de tweede en derde rij.

   

  Voorin was het voor de zoveelste keer al Mercedes wat de klok sloeg. WK-leider Valtteri Bottas voelde zich in zijn sas en snelde in zijn Catalaanse speeltuin overtuigend naar de pole, zijn derde op een rij, ook nog eens in een baanrecord: 1'15"406. De Fin was de enige die onder de 1'16" bleef.  Lewis Hamilton (1'16"040) start morgen naast zijn ploegmaat.

   

  "Dat was een flinke adrenalinestoot", gaf Bottas toe na zijn snelste rondje. "Ik moet toegeven dat het verschil groot is", vertelde hij over zijn 9e poleposition uit zijn carrière.

   

  De GP F1 start morgen om 15.10u. In 2017 en 2018 was Hamilton er telkens de beste. In de eerste 4 GP's van 2019 kregen we telkens een dubbel Bottas-Hamilton, 2 keer won Bottas, 2 keer won Hamilton. "Valtteri verdient de pole", gaf die laatste ootmoedig toe.

  Bottas pakt pole:

  Uitslag kwalificaties GP F1 van Spanje
  1. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes
  2. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes
  3. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari
  4. Max Verstappen (Ned) Red Bull
  5. Charles Leclerc (Mon) Ferrari
  6. Pierre Gasly (Fra) Red Bull
  7. Romain Grosjean (Fra) Haas
  8. Kevin Magnussen Haas
  9. Daniil Kvijat (Rus) Toro Rosso
  10. Daniel Ricciardo Renault