• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eden Hazard heerst op Chelsea Awards en zaait verwarring: "Waar is de pen?"

  Op 29 mei kan Hazard zijn mogelijk laatste trofee bij Chelsea winnen.

  Op 29 mei kan Hazard zijn mogelijk laatste trofee bij Chelsea winnen.

  Op de jaarlijkse Chelsea Awards is Eden Hazard met de meeste prijzen gaan lopen. Onze landgenoot werd zowel door de fans als door de ploegmaats tot Speler van het Jaar verkozen. Daarnaast ging hij ook met de trofee voor Doelpunt van het Jaar aan de haal. Bij het ophalen van de prijzen dolde hij nog wat met de supporters.

  Hazard is de eerste speler ooit die de drie prijzen in hetzelfde jaar kan bemachtigen.  Dat de fans hem al voor de vierde keer tot Speler van het Jaar bombardeerden, is ook een record. "Mijn band met de supporters is heel goed sinds ik hier voetbal. Het is altijd fijn om op Stamford Bridge te spelen", zegt Hazard.

   

  "Als je actief bent bij een grote club als Chelsea wil je op het einde van het seizoen altijd iets winnen. Samen met de fans gaan we naar Bakoe om terug te komen met de trofee", besluit Hazard. In Bakoe speelt Chelsea op 29 mei de finale van de Europa League tegen stadsgenoot Arsenal.

   

  Die wedstrijd zou wel eens zijn laatste in een Chelsea-shirt kunnen zijn. Al zaaide hij bij het ophalen van een van zijn trofeeën toch opnieuw verwarring over zijn toekomst.

  Toen een van de fans riep dat de flankaanvaller een nieuw contract moest tekenen, reageerde Hazard in zijn gekende stijl: "Waar is de pen?"

   

  Dat Hazard op het Chelsea-gala in de prijzen viel, is niet verwonderlijk. Met 19 goals en 16 assists in alle competities samen is hij aan een uitzonderlijk sterk seizoen bezig. Tot nu toe won de Belg vijf trofeeën bij Chelsea, waaronder al één keer de Europa League. Daar kan 29 mei dus nog zo'n beker aan toegevoegd worden.

  Hazard is nog steeds enorm populair bij Chelsea-fans:

  Geniet hier nog eens van Hazards doelpunt tegen Liverpool: