Dury: "Donkerste moment van de nacht bereikt, maar het zal opklaren"

  Francky Dury: "Ik ben 100 procent zeker dat we hieruit raken."

  Zulte Waregem kon nog maar één zege boeken in Play-off II en kreeg gisteren een forfaitnederlaag aangesmeerd door streekrivaal Kortrijk. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar we moeten het niet dramatiseren", blijft coach Francky Dury rustig.

  "De nederlaag tegen Kortrijk is een zware ontgoocheling", zei Dury. "We hebben al bijna volledig Play-off II slecht gespeeld. We moeten stoppen met het excuus dat het "maar" POII is, want we spelen nog altijd voetbal. Dat moet je doen met passie, beleving, een winnaarsmentaliteit."

   

  "Vorig jaar hebben we met een jonge ploeg 28 op 30 gepakt in POII en de finale gewonnen tegen Lokeren. Er zat vuur in die ploeg. Dat mis ik vandaag. Na de nederlaag in Moeskroen heb ik tegen de spelers gezegd dat ze de tickets van de fans zouden moeten terugbetalen: je kan niet zonder passie spelen."

   

  "We hebben nu vijf keer verloren dit seizoen tegen KV Kortrijk, dat dit jaar een goede ploeg heeft. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar we moeten het ook niet dramatiseren. Ik heb al tegen Yves Vanderhaeghe gezegd dat we volgend jaar revanche zullen nemen."

   

  "We zitten nu op het donkerste moment van de nacht, het is echt helemaal donker, maar nu kan het alleen maar opklaren", besloot Dury filosofisch. "Ik denk dat we het dieptepunt hebben bereikt, maar we komen eruit. Slechter dan dit kan het niet worden. Dit is niet de identiteit van Zulte Waregem."

  Play-off II: 8e speeldag

  einde
  05