Maxim Gullit tekent 1e profcontract, papa Ruud is apetrots: "Dit is emotioneel"

  De 17-jarige Maxim Gullit heeft zijn eerste contract getekend bij AZ Alkmaar. Maxim is de zoon van Ruud Gullit. De ex-international was ook aanwezig bij de voorstelling van zijn zoon. "Iedereen wil altijd vergelijken, maar Maxim moet zichzelf zijn. Hij is er niet bang voor."

  AZ haalde Maxim Gullit op zijn 16e naar de club en liet de verdediger recent ook al debuteren bij Jong AZ. Nu tekent de 17-jarige zoon van Ruud ook zijn eerste profcontract bij de club. Hij ligt vast tot de zomer van 2022. "Dit is een mooi moment", zei Maxim Gullit. "Ik had niet gedacht dat het allemaal zo snel zou gaan."

   

  Ook aanwezig op de voorstelling was Ruud Gullit. De Nederlander speelde zelf op het hoogste niveau bij onder andere Feyenoord, PSV, AC Milan en Chelsea. Hij speelde ook 66 keer bij de Nederlandse nationale ploeg.

   

  "Dit is best emotioneel", zei hij. "Ik heb hem ook gezegd dat ik heel erg trots ben. Dan gaat het me niet echt over dit contract, maar over wie hij geworden is. Dat brengt toch emoties naar boven. Ook omdat het allemaal zo snel is gegaan."

   

  Lijkt Maxim Gullit op zijn vader op het veld? "Hij moet zichzelf zijn. Iedereen wil ons altijd vergelijken en daar heb ik hem ook voor gewaarschuwd. Hij staat wel met de voeten op de grond en is er niet bang voor."

   

  Voor Maxim, die ook al opgeroepen werd voor Jong Oranje, mag het allemaal nog sneller gaan. "Ik begrijp dat wel, maar Max is niet het supertalent dat meteen zal opkomen. Hij moet zich nog een beetje in zijn lichaam zetten. Hij heeft zich van linksbuiten naar verdediger omgeschoold. Dan vind ik deze stappen al ongelooflijk, maar ik zeg het steeds tegen hem: je bent er nog lang niet. Zo blijft hij ook gretig."

  De voorstelling van Maxim Gullit