• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sacoor vervangt Borlée als slotloper: "Jaar van de bevestiging"

  Jonathan Sacoor werd vorig jaar wereldkampioen op de 400m op het jongeren-WK.

  Jonathan Sacoor neemt zaterdagavond de rol van de geblesseerde Kevin Borlée over als slotloper van de Belgian Tornados op de World Relays. "Ik ga mijn best doen, maar een betere slotloper dan Kevin gaan we niet vinden", tempert het talent de verwachtingen.

  "Sterkere slotloper dan Kevin gaan we niet vinden"

  Jacques Borlée, de coach van de Belgian Tornados, maakt geen geheim van de volgorde van zijn lopers voor hun reeks van de 4x400m op de World Relays in Japan.

   

  "Ik wil rust brengen bij de atleten", vertelt de coach. "Dit is mijn volgorde: Dylan Borlée is de eerste loper, Robin Vanderbemden loopt als tweede, Jonathan Borlée als derde en Jonathan Sacoor is de slotloper in plaats van de geblesseerde Kevin Borlée."

   

  Die laatste tempert meteen de verwachtingen. "Een sterkere slotloper dan Kevin gaan we niet vinden. Ik ga natuurlijk mijn best doen voor het team en hem zo goed mogelijk proberen te vervangen. Maar het zal niet gemakkelijk zijn als je ziet wat hij al uit zijn mouw heeft geschud in die laatste rechte lijn."

   

  "Die sterke laatste rechte lijn is naar het schijnt één van mijn kwaliteiten. Maar goed, dat is slechts gebaseerd op twee à drie wedstrijden. Dit is het jaar van de bevestiging en ik hoop dat ik kan herhalen wat ik vorig jaar heb gedaan."

   

  Jacques Borlée gelooft in Sacoor. "We hebben op het EK in Berlijn en op het jongeren-WK gezien dat Sacoor een buitengewoon vermogen heeft om sterk te eindigen dankzij zijn ontspannen manier van lopen. Hij moet zich voorbereiden op de toekomst en het is goed dat we ook in het tijdperk na Tokio iemand hebben van hetzelfde kaliber als Kevin."

  Mijn sterke laatste rechte lijn is naar het schijnt één van mijn kwaliteiten. Maar goed, dat is slechts gebaseerd op twee à drie wedstrijden. Dit is het jaar van de bevestiging en ik hoop dat ik kan herhalen wat ik vorig jaar heb gedaan.

  Jonathan Sacoor