• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clubloze Touré (35) bergt zijn voetbalschoenen op en wil trainer worden

  Yaya Touré speelde 316 wedstrijden voor Manchester City.

  Yaya Touré houdt het voor bekeken als actief voetballer. De 35-jarige Ivoriaan zat sinds december 2018 zonder club na een korte passage bij Olympiakos. Hij ambieert nu een carrière als trainer.

  Het begon allemaal in België

  De professionele voetbalcarrière van Yaya Touré begon in 2001 in België, bij SK Beveren. Hij werd na twee seizoenen weggeplukt door Metaloerg Donetsk, maar zou pas helemaal doorbreken bij Monaco in 2006.

   

  FC Barcelona haalde de Ivoriaanse international een jaar later naar Spanje, waar hij zou uitgroeien tot een Europese topper. Hij werd met Barcelona 2x kampioen van Spanje en won ook 1x de Champions League.

   

  Na zijn avontuur in Spanje ging Touré aan de slag bij Manchester City. Hij zou voor de Engelse club 316 wedstrijden spelen en werd onder meer 3x kampioen. Vorig seizoen nam hij afscheid van de club na een dispuut met trainer Guardiola.

   

  Touré probeerde het nog eventjes bij Olympiakos, maar de beste Touré kregen de Grieken niet meer te zien. Sinds december 2018 zat hij zonder club. Vandaag stuurde zijn manager het nieuws de wereld in dat Touré het voor bekeken houdt als voetballer. Hij zou een trainerscarrière nastreven.

  Een greep uit het palmares van Touré:

  • Olympiakos: Grieks kampioen in 2006
  • Barcelona: Spaans kampioen in 2009 en 2010, CL-winnaar in 2009
  • Manchester City: Engels kampioen in 2012, 2014 en 2017, FA Cup in 2011
  • Ivoorkust: Afrika Cup in 2015, Afrikaans Voetballer vh Jaar in 2011, 2012, 2013 en 2014 - 101 wedstrijden / 19 goals

  Manager Seloek kondigt het afscheid van Touré aan:

  De prijzenkast van Touré is goed gevuld:

  Opvallende statistiek: