Ex-Genk-coach Sef Vergoossen: "Dit is het sterkste Genk in 20 jaar"

  Pakt Genk zondag zijn vierde landstitel op het veld van Club Brugge?

  Leider Racing Genk kan zondag op het veld van Club Brugge zijn vierde landstitel vieren. In 2002 werd het voor de tweede keer kampioen, toen nog met Sef Vergoossen als coach. "Ik heb mijn kostuum al klaarhangen, het zal absoluut gebeuren", klinkt het bij Vergoossen.

  "Zelfs de jongens die niet spelen dragen die ene visie uit"

  In 1999 won KRC Genk zijn eerste landstitel, drie jaar later was het opnieuw prijs. De laatste titel dateert van 2011. Sef Vergoossen coachte de Genkse club van 2001 tot 2004 en werd er ook kampioen. Nu Genk de titel al kan ruiken, blikt Vergoossen vooruit. "Club Brugge is een prima team, maar Genk is gewoon beter."

   

  "Dit Genk is de sterkste ploeg van de laatste 20 jaar", strooit Vergoossen met lof. "Maar voetbal blijft, gelukkig, de meest onvoorspelbare teamsport. Dat maakte de Champions League afgelopen week nog maar eens duidelijk. Maar uiteindelijk gaat het om kwaliteit en dan schat ik Genk hoger in."

   

  "Ik heb wel eens gezegd dat het tijd wordt dat ze gewoon zeggen dat ze de titel zullen pakken. Maar zelfs nu doen ze dat niet en kijken ze week na week naar hun opdracht. Dat is ook een kwaliteit voor een ploeg die kampioen kan worden."

   

  Vergoossen en Clement zijn als trainer wel te vergelijken met veel oog voor het menselijke aspect. "Dat is inderdaad een kwaliteit van de coach. Als je goed om je heen kijkt hoe de spelers zich tegenover elkaar gedragen. Niet enkel de basisspelers, maar ook de jongens die niet spelen, ze dragen allemaal die ene visie uit. Maar dat is zeker ook de verdienste van de hele staff."

   

  Ookal blijft Genk tot in het ultieme slot voorzichtig met zijn uitspraken, Sef Vergoossen is zeker: "Laat ze maar lekker zeggen dat de titel nog niet binnen is. Ik heb mijn kostuum al klaarhangen, het zal absoluut gebeuren."

  Sef Vergoossen en Wesley Sonck

  Vergoossen met Sonck, die de Gouden Schoen won in 2001.