• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roeselare krijgt gelijk van rechter: Rousseaux mag toch spelen

  Een soap dreigt de volleybalfinale te overschaduwen. De rechter in kortgeding in Kortrijk heeft beslist dat Roeselare zaterdag toch Tomas Rousseaux mag opstellen.

  Het verhaal rond Rousseaux begon vorig weekend toen Ruben Van Hirtum geblesseerd uitviel. Een streep door de rekening voor Roeselare, dat daarom beroep wou doen op een "medical joker", een speler die wordt aangetrokken om een geblesseerde speler te vervangen.

   

  Het oog van Roeselare viel op ex-speler en  international Tomas Rousseaux, maar de volleybalbond gaf Roeselare geen toestemming daarvoor. Volgens de bond is in het reglement bepaald dat een "medical joker" een internationale transfer moet zijn. Als Belg komt Rousseaux daarom niet in aanmerking, volgens de bond.

   

  Roeselare sprak over "discriminatie, die in tegenspraak is met de Europese regels" en trok daarop naar de rechter in kortgeding en die geeft de club nu gelijk. Dat is aan onze redactie bevestigd. "Roeselare is blij het duel met gelijke wapens te kunnen aanvatten, en hoopt de wedstrijd nu in alle sereniteit te kunnen voorbereiden", zo klinkt het in een persbericht.

  Maaseik: "Wij spelen onder voorbehoud als Rousseaux op wedstrijdblad staat"

  Tegenstander Maaseik wil voorlopig nog niet reageren op de beslissing van de rechter in kortgeding. De club laat enkel weten dat het de vijfde en beslissende wedstrijd in de titelstrijd van zaterdag onder voorbehoud zal spelen, als Tomas Rousseaux op het wedstrijdblad zou staan.