• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Philadelphia en Portland geven zich niet zomaar gewonnen, slecht nieuws voor Durant

  Simmons schreeuwt het uit na een korf.

  De Philadelphia 76ers en de Portland Trailblazers hebben vannacht allebei een 7e wedstrijd afgedwongen in de NBA-play-offs. Philadelphia versloeg Toronto (112-101), Portland klopte Denver (119-108). In beide duels staat het nu 3-3.

  Butler en Simmons houden de hoop levend

  Met de rug tegen de muur domineerden de 76ers de hele wedstrijd tegen Toronto. Enkel in het vierde kwart waren de bezoekers beter, maar de kloof werd niet meer gedicht.

   

  Jimmy Butler (25 punten) en Ben Simmons (21 punten) hadden een groot aandeel in de zege van hun team. Ook Joel Embiid, op de sukkel met zijn linkernkie, deed zijn duit in het zakje met 17 punten en 12 rebounds.

   

  Zondag staat de 7e wedstrijd op het programma. De winnaar van de beslissende wedstrijd speelt tegen de Milwaukee Bucks in de finale van de Eastern Conference.

  De hoogtepunten van de wedstrijd:

  Sterke Lillard

  De Denver Nuggets wilden het maar wat graag afmaken en begonnen uitstekend aan de 6e ontmoeting met Portland. Na het eerste kwart hadden de bezoekers een voorsprong van 8 punten bij elkaar gespeeld.

   

  Nadien nam de thuisploeg het heft in handen. Uitblinker Damian Lillard maakte 17 van zijn 32 punten in het derde kwart en dirigeerde zijn team naar de overwinning. Ook CJ McCollum (30 punten) en Rodney Hood (25 punten) waren goed bij schot. 

  De hoogtepunten van de wedstrijd:

  Durant mist 6e wedstrijd tegen Houston

  Zondag valt de beslissing in Denver-Portland. In de finale van de Western Conference wachten de Houston Rockets of de Golden State Warriors.


  Titelverdediger Golden State leidt met 3-2, maar moet het voor de 6e wedstrijd tegen Houston wel zonder sterspeler Kevin Durant doen. Hij staat meer dan een week aan de kant met een probleem aan zijn rechterkuit.